USA kohus mõistis Elon Muski seoses pedotüübi-säutsuga õigeks

Copy
SpaceX-i omanik ja Tesla tegevjuht Elon Musk mõisteti kohtus õigeks.
SpaceX-i omanik ja Tesla tegevjuht Elon Musk mõisteti kohtus õigeks. Foto: Reuters / Scanpix

Los Angelese vandekohus mõistis eile autofirma Tesla kaasasutaja Elon Muski õigeks laimusüüdistuses seoses Twitteri postitusega, milles ta nimetas Briti koopasukeldujat «pedotüübiks». 

Vandekohtunikud vaagisid asja alla tunni, et langetada otsus Muski kasuks ja vabastada ta igasugusest vastutusest  kohtuasjas Vernon Unsworthi vastu. 

Unsworth taotles tehnoloogiamiljardärilt 190 miljardit USA dollarit kahjutasu, väites, et tolle säuts kahjustas tema mainet ja tekitas kannatusi.

Musk embas otsust kuuldes oma advokaati, öeldes ajakirjanikele: «Minu usk inimkonda on taastunud.»

Unsworthi advokaat Lin Wood ütles kohtus oma lõppsõnas, et tema kliendi taotletav kahjutasu annaks Muskile kõvasti vastu näppe ja «heidutaks teda tulevikus paigutama tuumapommi teiste inimeste ellu». 

Muski vihapurse Unsworthi vastu järgnes usutlusele, kus tuuker tõrjus Muski väikeallveelaeva pakkumise Tai koopas lõksu jäänud poiste päästmiseks, nimetades seda PR-trikiks. Ta soovitas miljardäril «toppida oma allveelaev sinna, kus see haiget teeb».

Üle kahe nädala kestnud koopadraama algas 2018. aasta suvel, kui 12 poissi – vanuses 11–16 aastat – ja nende vutitreener jäid Tai põhjaosas kinni vett täis valgunud koopasse.

Päästetöödel osales ka tuuker ja koopaekspert Unsworth, kelle nõu peeti laste elusana väljasaamiseks määravalt tähtsaks.

Tehnoloogiafirma SpaceX omanik Musk ütles Los Angelese kohtule, et ei nimetanud Unsworthi pedofiiliks. Tema sõnul oli kasutatud väljend kerglane solvang ja keegi ei tõlgendanud seda kui pedofiila süüdistust. Lõuna-Aafrikas, kus Musk üles kasvas, tähendavat "pedotüüp" (ingl. k. "pedo guy") vaid «kõhedusttekitavat vanameest».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles