Zelenskõi kohtumisest Putiniga: kardan vaid tulemusteta läbirääkimisi (3)

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles eile, et kardab Normandia neliku kohtumise kõrvalt peetavatel neljasilmakõnelustel Vene riigipea Vladimir Putiniga vaid tulemuste puudumist.

«Me rääkisime Vene Föderatsiooni presidendiga, kui tõime tagasi meremehed, kuid see oli telefonivestlus. Ma tahan inimest näha ja tahan «normandiast» (Normandia formaadis kohtumiselt) tuua arusaama ja tunnetuse, et kõik tahavad tõepoolest selle traagilise sõja lõpetada,» lausus Zelenskõi telekanalile Ukraina. 

President lisas, et suudab seda kindlalt tajuda alles läbirääkimiste laua taga.

Küsimusele, kas Pariisis on tal kavas kahepoolne kohtumine Putiniga, vastas Zelenskõi: «Jah. Kõigil liidritel tulevad kõik kahepoolsed kohtumised.» 

President rõhutas, et ei karda seda kohtumist, ning on inimene, kes tahab tulemust. «Ma võin närvitseda vaid selle pärast, et me lihtsalt kohtusime, nägime teineteist ja ütlesime, et jah, me planeerime... Ma tõepoolest väga ei armasta tulemuste puudumist ükskõik mis kõnelustel. Seetõttu on see ainus, mida ma kardan.» 

Zelenskõi sõnul pole tal midagi peljata, sest ta on «vaba riigi president, normaalne korralik inimene».

«Ma ei müü meie riiki maha, mitte kunagi, mitte kellelegi, mitte mingi hinna eest. Tõde on meie poolel, aga kui su selja taga on tõde, Ukraina rahvas ja tõepoolest soov sõda lõpetada, muutud sa iga päevaga tugevamaks,» lausus ta. 

Zelenskõi lisas, et tema hinnangul on Venemaa hiljutist vangidevahetust ja mereväelaste tagastamist arvestades valmis arutama olukorra lahendamist Donbassis.

Ukraina positsiooni 9. detsembri Pariisi tippkohtumisel, millel osalevad ka Prantsuse ja Saksa liider, pidas ta tugevaks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles