Trump: Põhja-Korea võib vaenulikkusega kaotada kõik

BNS
Copy
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Loren Elliott/REUTERS/Scanpix Baltics

USA president Donald Trump hoiatas pühapäeval järjekordse raketikatsetuse läbi viinud Põhja-Koread, et see võib vaenulikkusega Ühendriikide vastu kaotada kõik. 

«Kim Jong-un on liiga tark ja tal on kaotada liiga palju, kõik õigupoolest, kui ta tegutseb vaenulikul moel,» kirjutas Trump Twitteris vastuseks katsetusele satelliitide ja kaugmaarakettide stardikompleksis Sohaes.

«Ta allkirjastas minuga Singapuris tugeva tuumadesarmeerimiskokkuleppe,» jätkas Trump. «Ta ei soovi tühistada oma erisuhteid Ühendriikide presidendiga või sekkuda USA presidendivalimistesse novembris.» 

Põhja-Korea riigimeedia teatas pühapäeval «väga tähtsast» katsetusest Sohaes, millel on «tähtis mõju" Põhja-Korea strateegilise staatuse» muutumisele.

Kim Jong-un nõustus sulgema Sohae kompleksi, kui ta mullu kohtus Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga Pyongyangis. Lubadus oli osa usaldust suurendavatest meetmetest kahe Korea vahel.

Pyongyang teatas laupäeval, et tuumarelvitustamise kõnelused USA-ga on «kõnelustelaualt minema lennanud», ning sarjas ÜRO julgeolekunõukogu eurooplastest liikmeid, kes olid hiljuti hukka mõistnud Põhja-Korea ballistiliste rakettide katsetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles