Põhja-Korea nimetas Trumpi mõtlematuks vanameheks

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: SIPA/Scanpix

Põhja-Korea nimetas täna USA presidenti Donald Trumpi «mõtlematuks ja alatuks vanameheks» pärast seda, kui Trump kirjutas Twitteris, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un ei sooviks loobuda nendevahelisest erilisest suhtest ega mõjutada vaenulike sammudega Ameerika presidendivalimisi. 

Põhja-Korea kõrge ametnik, endine tuumaläbirääkija Kim Yong-chol teatas avalduses, et Pyongyang ei kavatse Ühendriikide survele järele anda, kuna neil ei ole midagi kaotada. Kim süüdistas Trumpi administratsiooni katses osta aega enne Kim Jong-uni Washingtonile määratud aasta lõpu tähtaega tuumakõneluste päästmiseks. 

Kim lisas, et kui USA jätkab sanktsioone ja survet, leiab Põhja-Korea «uue tee».

Trump hoiatas eile järjekordse raketikatsetuse läbi viinud Põhja-Koread, et see võib vaenulikkusega Ühendriikide vastu kaotada kõik. 

«Kim Jong-un on liiga tark ja tal on kaotada liiga palju, kõik õigupoolest, kui ta tegutseb vaenulikul moel,» kirjutas Trump Twitteris vastuseks katsetusele satelliitide ja kaugmaarakettide stardikompleksis Sohaes.

«Põhja-Koreal on Kim Jong-uni juhtimisel tohutu majanduslik potentsiaal, kuid ta peab esmalt täitma lubadust tuumavabaks muutumise kohta,» kirjutas Ühendriikide riigipea. «NATO, Hiina, Venemaa, Jaapan ja kogu maailm on selles küsimuses ühtsed!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles