Putin: Berliinis tapetu oli üks Moskva metrooplahvatuste organisaator (5)

BNS
Copy
Liidrid Normandia neliku kohtumisel. Vasakult: Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Angela Merkel ja Volodõmõr Zelenskõi.
Liidrid Normandia neliku kohtumisel. Vasakult: Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Angela Merkel ja Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Reuters/ScanPix

Berliinis tapetud isik oli üks Moskva metrooplahvatuste organiseerijatest, väitis Vene president Vladimir Putin esmaspäeval Pariisis pärast Normandia neliku liidrite kohtumist.

Putini sõnul oli Moskva korduvalt tõstatanud küsimuse «selle bandiidi ja mõrtsuka» väljaandmisest, kuid kahjuks ei suhtunud Saksamaa sellesse küsimusse mõistvalt.

Käsitledes Venemaa ja Berliini suhteid üldisemalt, sõnas Putin: «Ma ei arva, et suhted Saksamaaga on kriisis, kuid midagi head ei ole samuti juhtumas.»

Saksa kantsler Angela Merkel ütles Pariisis, et Saksamaa eeldab Venemaalt koostööd Berliini mõrva uurimisel.

Zelimhan Hangošvili, 40-aastane Gruusia kodanik, tapeti 23. augustil Berliini Kleiner Tiergarteni pargis kahe lähilasuga pähe. Väidetavalt oli tapja venelane, kes peeti kinni peatselt pärast veretööd.

Saksamaa teatas kolmapäeval, et saadab kaks Vene diplomaati riigist välja seoses prokuratuuri kahtlustusega, et Moskva võib olla seotud endise Tšetšeenia sõja veterani tapmisega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles