Tšehhis lasi tulistaja haiglas maha kuus inimest ja sooritas enesetapu

Copy
Politseinikud Tšehhi idaosas Ostrava linnas haigla juures, kus relvastatud isik lasi teisipäeva hommikul maha neli inimest.
Politseinikud Tšehhi idaosas Ostrava linnas haigla juures, kus relvastatud isik lasi teisipäeva hommikul maha neli inimest. Foto: LUKAS KABON/EPA/Scanpix

Tšehhi idaosas Ostrava linnas tappis relvastatud isik teisipäeva hommikul ülikooli haigla ootesaalis kuus inimest, teatasid võimud, tulistaja lasi end hiljem maha. 

«Meil oli neli surnut ja kaks vigastatut, kes surid kahjuks samuti,» ütles peaminister Andrej Babiš.

Politsei teatas enne keskpäeva, et tulistaja sooritas enesetapu. «Me leidsime tulistaja. 42-aastane mees tulistas end pähe enne, kui politsei jõudis tegutsema asuda. Ta on surnud,» kirjutas politsei Twitteris. 

Siseminister Jan Hamáčeki sõnul leidis politsei tulistaja halli värvi auto Renault Laguna ja kahtlustatav tulistas politseinike lähenedes end pähe. Ta suri pool tundi hiljem, lisas minister. 

«Ma tahan kinnitada avalikkusele, et ohtu enam ei ole,» lausus Hamáček, kelle sõnul uurib politsei tulistaja motiivi.

Piirkonna politseiametnik Tomáš Kužel ütles, et tulistaja kasutas Tšehhis toodetud üheksamillimeetrise kaliibriga püstolit, mis oli tema omanduses ebaseaduslikult. Kužel lisas, et politsei hinnangul tegutses ta üksinda. 

«Sündmuskohal on neli surnud ja kaks tõsiselt vigastatud inimest,» ütles regionaalpolitsei pressiesindaja Pavla Jiroušková Tšehhi riigitelevisioonile enne peaministri avaldust kahe vigastatu surmast. 

Politsei palus hommikul tulistaja leidmiseks abi ja postitas oma Twitteri-kontole temast foto, millel on taganeva juuksepiiriga punapäine punast jakki kandev mees. Televisiooni teatel on ta umbes 180 sentimeetrit pikk. 

Ostrava asub Tšehhi pealinnast Prahast umbes 350 kilomeetrit idas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles