FSB direktor: 2019. aastal Venemaal terroriakte ei korraldatud (2)

Copy
Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) direktor Aleksandr Bortnikov 22. novembril.
Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) direktor Aleksandr Bortnikov 22. novembril. Foto: Sputnik/Scanpix

Eriteenistused ei lasknud sel aastal Venemaal terrorirünnakuid korraldada, ütles julgeolekuteenistuse FSB direktor, riikliku terroritõrjekomitee esimees Aleksandr Bortnikov teisipäeval. 

«Jõustruktuuride koordineeritud tegevus võimaldas ennetada suurema osa terrorismi ilminguid ja mitte lubada terrorirünnakute toimumist. Terroritõrjeoperatsioonide käigus tapeti 32 bandiiti, sh üheksa pealikku, kinni võeti 41 pealikku, 241 sissi ja 606 mahitajat,» lausus Bortnikov Vene terroritõrjekomitee istungil.

Komitee andmetel hoiti 2019. aastal ära 50 terrorikuritegu.

Bortnikov märkis, et käesoleval aastal valitses korrakaitseametkondade ja riigi meediajärelevalve Roskomnadzor vahel kõrgeim koostöötase, mis võimaldas tõkestada rahvusvaheliste terroriorganisatsioonide kihutustööd rohkem kui 50 000 veebilehel.

Samas ütles FSB direktor, et Vene eriteenistused on tänavu tuvastanud kõigis riigi föderaalringkondades peaaegu 80 rahvusvaheliste terroriorganisatsiooni salarakukese tegevuse.

«Riigi julgeolekuorganid ja korrakaitseametkonnas tõkestasid 78 rahvusvaheliste terroriorganisatsiooni salarakukese tegevuse, nende liikmed kavandasid terrorirünnakuid, korrakaitseametkondade töötajate ründamist ja muid terrorikuritegusid,» lausus Bortnikov terroritõrjekomitee istungil.

Tema sõnul on rakukeste tegevuse elavnemist tuvastatud kõikides föderaalringkondades.

Bortnikov ütles istungil ka, et ukraina äärmuslased kujutavad Krimmile püsivat ohtu. 

«Püsib ukraina äärmuslaste püüd õõnestada olukorda Krimmis,» sõnas FSB direktor. 

Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare 2014. aasta märtsis. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles