Macron tahab pärast Briti valimisi kiiresti Brexitiga edasi minna

Copy
Prantsuse president Emmanuel Macron.
Prantsuse president Emmanuel Macron. Foto: SIPA / SCANPIX

Prantsuse president Emmanuel Macron avaldas täna lootust, et pärast Suurbritannia parlamendivalimisi hakkavad asjad Brexitiga kiiresti edasi minema.

Neljapäeval Ühendkuningriigis peetavate ennetähtaegsete valimiste tulemused peaksid selguma Euroopa Liidu tippkohtumise ajal.

Macron, kes on Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise tähtaegade korduva edasilükkamise tõttu kannatamatust ilmutanud, avaldas nüüd presidendipalees Euroopa Ülemkogu uue eesistuja Charles Micheliga kohtudes lootust, et asjad hakkavad pärast valimisi kiiresti edenema.

EL-i 27 liikmesriigi liidrid - kõik peale Briti peaministri Boris Johnsoni - kohtuvad neljapäeval ja reedel Brüsselis, et arutada Suurbritannia EL-ist lahkumist. Teema on olnud arutusel aastaid. 

«Igal juhul on väga tähtis jääda meetodi juurde, mida me oleme seni kasutanud, see tähendab 27 ühtsuse juurde, ja et läbirääkimisi peab (EL-i Brexiti-läbirääkija) Michel Barnier üksi, ja et me jääme kindlalt oma huve kaitsma andmata järele survele, ning austame Suurbritanniaga õiglase konkurentsi tingimusi,» ütles Macron.

Ühendkuningriigil on EL-ist lahkumiseks aega 31. jaanuarini.

Michel rõhutas Ühendkuningriigiga tihedate Brexiti-järgsete sidemele loomise tähtsust ja rõhutas, et tegemist on EL-i jaoks äärmiselt olulise partneriga.

Selle nädala EL-i ülemkogu keskendubki edasistele suhetele Suurbritanniaga, eriti kaubanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles