Inguššia ametihoones toimus plahvatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inguššia tuletõrjujad plahvatuspaigal kustutamas.
Inguššia tuletõrjujad plahvatuspaigal kustutamas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni lõunaosas asuva Inguššia suurimas keskuses Nazranis asuvas kohtupristavite majas toimus täna hommikul võimas plahvatus, mis nõudis vähemalt kaheksa inimelu.


Interfax teatas viitega eriolukordade ministeeriumi viimastele andmetele, et hukkunud on kaheksa inimest ning viga saanud veel rohkem kui paarkümmend. Kokku oli hoones plahvatuse hetkel ilmselt mõnikümmend töötajat ning rusudest on suurem osa neist välja toodud.

Paarkümmend päästetut on haiglas, kaheksa kohtutäiturite ameti töötajat surid. Kohalike ametnike ja meedikute andmed on siiski erinevad ning täit selgust arvude kohta ei ole veel saadud.

AFP korrespondent teatas sündmuspaigalt, et kohtupristavite kahekordne maja on täielikult purustatud. Praegu peetakse kõige tõenäolisemaks gaasiplahvatuse toimumist, ehkki esmalt teatati ka tundmatust lõhkekehast.

Inguššia president lubas hukkunute perekondadele maksta sada tuhat rubla kompensatsiooni. Viga saanud saaavad 25 000 kuni 50 000 tuhat rubla.

Tšetšeenia naabruses asuv valdavalt islamiusuline Inguššia on üks rahutumaid piirkondi Põhja-Kaukaasias, kus sissid korraldavad sageli rünnakuid sisevägede ja valitsusorganite vastu ning terrorivastastest operatsioonidest teatatakse seal samuti regulaarselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles