FSB: uudis lumeinimese tabamisest on jama

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa piirivalvurid
Venemaa piirivalvurid Foto: SCANPIX

Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) piirivalveamet lükkas ümber kuuldused lumeinimesega sarnase olendi tabamisest Inguššias.

«Ma isegi ei tea, mida sellise informatsiooni kohta öelda, lihtsalt jama…,» ütles ameti esindaja RIA Novostile.

Eile õhtul levis meedias uudis, nagu oleks piirivalvurid võtnud Põhja-Kaukaasias kinni saladusliku olevuse.

Inguši Vabariigi töö- ja sotsiaalarengu ministri Baraudin Maršani väitel peeti omapärane olend kinni mägises Džairahhi rajoonis aset leidnud operatsiooni ajal. Olevus oli viidud Nazrani rajoonis Surhahi asulas piirivalvurite puhkekodu territooriumil olevasse loomaaeda.

Minister kirjeldas arvatavat lumeinimest kui gorillaga sarnanevat olendit, kes on ligi kaks meetrit pikk, tumedat värvi. Ta lisas, et olend käib kahel jalal, lõriseb ja toob kuuldavale ebaselgeid helisid.

Piirivalveameti kinnitusel pole nad viimastel päevadel Džairahhi rajooni mägedes asuvates metsades viinud läbi ühtegi operatsiooni. «Võib-olla, et keegi hakkas enne õiget aega uut aastat vastu võtma,» oletas piirivalvurite ametlik esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles