Putin ja Erdoğan arutasid Süüriat, Liibüat ja kahepoolset koostööd

BNS
Copy
Putin.
Putin. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix Baltics

Vene president Vladimir Putin ja Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğan arutasid kolmapäeval telefonivestluses olukorda Süürias ja Liibüas ning kahe riigi suhteid mitmes valdkonnas, teatas Putini pressiteenistus.

«Liidrid kutsusid tegema hästi koordineeritud jõupingutusi võitluses terroriohu vastu, seal hulgas (Süüria) Idlibi kubernerkonnas ja riigi kirdeosas. Rõhutati vajadust täielikult täita Vene-Türgi kokkuleppeid ühistegevusest neis piirkondades,» öeldi avalduses.

«Vladimir Putin ja Recep Tayyip Erdoğan loodavad Süüria põhiseaduskomitee viljakat tööd ning on valmis veelgi edendama poliitilist dialoogi,» lisati avalduses.

«Samuti arutati Liibüa lahendust. Riigipead väljendasid muret vaenutegevuse pärast Tripoli ümbruses. Kohene relvarahu ja Liibüa-sisesed rahukõnelused aitaksid kaasa olukorra normaliseerimisele,» edastas Kremli pressiteenistus.

Türgi president teavitas oma Vene ametivenda ka oma kohtumistest NATO Londoni tippkohtumise kõrvalt.

«Nad arutasid ka mitut kahepoolse partnerluse prioriteetset teemat, seal hulgas kaubandus- ja majandussidemeid. Rõhutati ühiste plaanide edasise täitmise tähtsust energiavaldkonnas ning sõjalistehnilises koostöös,» lisati avalduses.

Putin ja Erdoğan leppisid kokku kontaktide jätkamises erinevatel tasemetel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles