Tšiili laiendas kaduks jäänud lennuki otsinguala

BNS
Copy
Tšiili kolmapäeval laiendas kadunuks jäänud õhujõudude lennuki ja 38 pardalolija otsingute ulatust, sest ilm on paranenud.
Tšiili kolmapäeval laiendas kadunuks jäänud õhujõudude lennuki ja 38 pardalolija otsingute ulatust, sest ilm on paranenud. Foto: PABLO COZZAGLIO/AFP/Scanpix Baltics

Tšiili kolmapäeval laiendas kadunuks jäänud õhujõudude lennuki ja 38 pardalolija otsingute ulatust, sest ilm on paranenud.

Esmaspäeva õhtul Antarktikasse teel olnud ja Lõuna-Ameerika lõunatipu lähistel kaduma läinud lennukit C-130 otsib vähemalt 15 lennukit ja viis laeva. Operatsioonis osalevad lisaks Tšiili päästelaevadele ja -lennukitele ka USA, Brasiilia, Uruguay ja Argentina omad.

«Relvajõud panevad kogu oma energia kadunuks jäänud C-130 leidmiseks,» ütles Tšiili IV õhuväebrigaadi komandör Eduardo Mosqueira. 

Kolmapäeval otsustati otsingute ala laiendada ilmastikutingimuste paranemise tõttu, ütles komandör.

Lennukit otsitakse Lõuna-Ameerika lõunatipu ja Antarktika vahele jäävast Drake'i väinast. Otsinguala on umbes tuhat ruutkilomeetrit. 

Punta Arenase õhuväebaasist teele asunud lennukiga kaotati side kell 18.13 (Eesti aeg kell 23.13). Lennuväe sõnul oli lennukil piisavalt kütust, et püsida õhus veel mitu tundi. 

Enamik pardalolnuid on õhuväe personal, kuid nende seas oli ka kolm isikut Tšiili armeest, kaks ehitusfirma töötajat ning ühe Tšiili ülikooli ametnik. Lennuk oli teel Tšiili Eduardo Frei baasi Antarktikas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles