Tšiili kadunuks jäänud lennuki otsijad avastasid ookeanis lennukitükke

Copy
Tükk, mis arvatakse kuuluvat kadunuks jäänud Tšiili sõjaväe lennukile C-130 Hercules.
Tükk, mis arvatakse kuuluvat kadunuks jäänud Tšiili sõjaväe lennukile C-130 Hercules. Foto: Reuters / Scanpix

Esmaspäeval kadunuks jäänud Tšiili sõjaväe lennuki C-130 Hercules otsijad avastasid ookeanis lennukitükke ja isiklikke asju, teatasid Tšiili õhujõud ja Brasiilia president Jair Bolsonaro eile.

Tšiili lipu all sõitev laev Antarctic Endeavour avastas tükid, mis võivad olla pärit lennuki kütusepaakidest, ütles IV õhuväebrigaadi komandör Eduardo Mosqueira pressikonverentsil.

Lennukitükid leiti umbes 30 kilomeetri kaugusel lennuki viimasest teadaolevast asukohast, kui see esmaspäeval kella 18.13 paiku radariekraanidelt kadus.

Brasiilia president Bolsonaro säutsus Twitteris, et polaarlaev Admiral Maximiano leidis samuti lennukitükke ja isiklikke asju, mis võisid kuuluda reisijatele.

«Lennukitükid ja esemed leiti umbes 280 meremiili (518 kilomeetri) kaugusel Ushuaiast Argentinas,» ütles ta.

Esmaspäeva õhtul Punta Arenase õhuväebaasist Antarktikasse teel olnud ja Lõuna-Ameerika lõunatipu lähistel kaduma läinud lennuki C-130 pardal oli 38 inimest.

Lennukit otsib vähemalt 15 lennukit ja viis laeva. Operatsioonis osalevad lisaks Tšiili päästelaevadele ja -lennukitele ka USA, Brasiilia, Uruguay ja Argentina omad.

Lennukit otsitakse Lõuna-Ameerika lõunatipu ja Antarktika vahele jäävast Drake'i väinast. Otsinguala on umbes tuhat ruutkilomeetrit. 

Enamik pardalolnuid on õhuväe personal, kuid nende seas oli ka kolm isikut Tšiili armeest, kaks ehitusfirma töötajat ning ühe Tšiili ülikooli ametnik. Lennuk oli teel Tšiili Eduardo Frei baasi Antarktikas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles