Weinstein jõudis enamiku süüdistajatega esialgsele leppele

BNS
Copy
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Kevin Hagen / AFP

Hollywoodi filmimogul Harvey Weinstein jõudis kümnete teda seksuaalkuritegudes süüdistatud naistega esialgsele kokkuleppele 25 miljoni dollari suuruses kohtuvälises leppes, ütles üks naiste advokaat kolmapäeval uudisteagentuurile AFP.

Paljude menufilmide, nende seas «Pulp Fiction» ja «Patu linn», mõjuvõimas produtsent, kelle tegemised vallandasid MeToo liikumise seksuaalkuritegude vastu, seisab jaanuaris silmitsi kohtuprotsessiga, mis võib ta eluks ajaks trellide taha panna.

Nüüdne kohtuväline lepe käsitleb eraldi tsiviilhagi. Raha läheb jagamisele rohkem kui 30 näitlejanna ja endise töötaja vahel, kes kaebasid 67-aastase Weinsteini kohtusse mitme seksuaalsüüdistuse alusel, mis ulatuvad seksuaalsest ahistamisest vägistamiseni.

Leppe järgi ei pea Weinstein vääritikäitumist tunnistama ega raha omast taskust maksma, ütles uudisteportaal TMZ. Arve esitatakse moguli nüüdseks pankrotis filmistuudio kindlustajatele.

Dokument lahendaks pea kõik Weinsteini vastu alates 2017. aastast esitatud väärkohtlemishagid ja kaitseks firma juhte edasiste kahjunõuete eest.

Weinsteini vastu kriminaalhagi alustanud süüdistajaid on vaid kaks. See tähendab, et nüüd lahenduse suunas liikuv tsiviilhagi on paljudele naistele ainus võimalus saada endale õigust.

Lepe nõuab kõikide osaliste ja kohtu nõusolekut, kuid paljud süüdistajad ja nende advokaadid mõistsid leppe hukka.

«Plaanime olla jõuliselt vastu mis tahes punktile, mis üritab siduda neid ohvreid, kes tahavad liikuda Harvey Weinsteini vastutuselevõtmise suunas,» ütles kaht süüdistajat esindav advokaat Douglas Wigdor.

Seksuaalse ahistamise vastu kampaaniat tegev ühendus Time's Up loodab, et nüüdne lepe annab kannatanutele mingitki leevendust, kuid rõhutas, et rahasumma pole piisav.

«Kui see on parim, mis ellujäänutel saada on, siis on süsteem katki,» ütles ühendus Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles