UNESCO eemaldas Belgia Aalsti karnevali kultuuripärandi nimekirjast

BNS
Copy
UNESCO eemaldas reedel oma vaimse kultuuripärandi nimekirjast Belgia linnas Aalstis toimuva iga-aastase karnevali antisemitismi tõttu.
UNESCO eemaldas reedel oma vaimse kultuuripärandi nimekirjast Belgia linnas Aalstis toimuva iga-aastase karnevali antisemitismi tõttu. Foto: via www.imago-images.de/www.imago-images.de/Scanpix Baltics

UNESCO eemaldas reedel oma vaimse kultuuripärandi nimekirjast Belgia linnas Aalstis toimuva iga-aastase karnevali antisemitismi tõttu. 

ÜRO organisatsiooni valitsustevaheline komitee ütles teadaandes, et karneval eemaldatakse nimekirjast «korduvate rassistlike antisemiitlike kujutamiste» eest. 

Aalsti karneval lisati UNESCO maailmapärandi nimekirja 2010. aastal.

Eelmisel aastal aga kujutas üks karnevalisõiduk kongus ninadega ortodoksseid juute istumas kullakottide otsas. See pälvis Belgia 40 000-liikmelise juudikogukonna pahameele.

«Aalsti kodanikud on kannatanud grotesksete süüdistuste tõttu,» ütles linnapea Christoph D'Haese pressiteates. «Me ei ole juudivaenulikud ega rassistlikud. Kõik, kes seda toetavad, tegutsevad pahauskselt. Aalst jääb alatiseks narrimise ja satiiri pealinnaks.»

UNESCO ütles Tšiili pealinnas Bogotas tehtud otsuses, et organisatsioon jääb kindlaks oma aluspõhimõtetele väärikusest, võrdsusest ja vastastikusest austusest inimeste vahel ning mõistab hukka igasugused rassismi, antisemitismi ja ksenofoobia vormid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles