Poola suurim opositsioonipartei valis presidendikandidaadi

Copy
Poola suurima opositsioonipartei presidendikandidaadiks valitud Małgorzata Kidawa-Błońska laupäeval Varssavis.
Poola suurima opositsioonipartei presidendikandidaadiks valitud Małgorzata Kidawa-Błońska laupäeval Varssavis. Foto: AGENCIA GAZETA/REUTERS/Scanpix

Poola suurim opositsioonierakond Kodanikeplatvorm valis laupäeval parteikongressil oma presidendikandidaadiks parlamendi asespiikri Małgorzata Kidawa-Błońska.

Kidawa-Błońskal tuleb kevadel peetavatel valimistel võistelda praeguse konservatiivist riigipea Andrzej Duda ja mitme väikse erakonna kandidaadiga.

«Minust saab kõigi poolakate president,» lubas Kidawa-Błońska 700 parteiliikmele, kui nood olid salajasel hääletusel eelistanud teda Poznańi linnapeale Jacek Jaśkowiakile.

Ta oli ka oktoobris opositsiooni peaministrikandidaat, kuid Kodanikeplatvorm jäi parlamendivalimistel alla võimuerakonnale Seadus ja Õiglus.

Kodanikeplatvorm juhtis Poolat aastatel 2007–2015, enamiku sellest ajast oli peaminister Donald Tusk, kellest sai hiljem Euroopa Ülemkogu eesistuja.

Kidawa-Błońskat peetakse mõõdukaks poliitikuks, kuid patrioodiks. Sõjaeelne Poola president Stanisław Wojciechowski ja peaminister Władysław Grabski on tema vanavanaisad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles