Corbyni taandumine käivitas võimuvõitluse

Copy
Leiboristide liider Jeremy Corbyn (vasakul) ja tema suur liitlane John McDonnell taanduvad partei juhtimisest.   foto: Peter Byrne / pa Wire / pa Images / Scanpix
Leiboristide liider Jeremy Corbyn (vasakul) ja tema suur liitlane John McDonnell taanduvad partei juhtimisest. foto: Peter Byrne / pa Wire / pa Images / Scanpix Foto: Peter Byrne/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ühendkuningriigi erakorralistel valimistel ajalooliselt halva tulemuse saanud Leiboristlik Partei hakkab suure pettumuse järel otsima uut esimeest, kes suudaks erakonna valijad konservatiivide rüpest tagasi meelitada.

Erakonna esimees Jeremy Corbyn palus eile ajalehes Daily Mirror avaldatud kirjas oma toetajate ees vabandust. Radikaalselt vasakpoolse valimisprogrammiga läbi kukkunud Corbyn õigustas samas oma platvormi, teatas, et on siiski kampaania üle uhke, ning väitis, et erakond esindas lootuse, mitte hirmu sõnumit.

«Hoolimata meie suurimatest pingutustest, olid need valimised Brexiti üle. Tooride kampaania, mida võimendas suur osa meediast, suutis veenda, et ainult Boris Johnson suudab Brexiti ära teha,» kirjutas Corbyn, lisades, et valed paljastatakse varsti.

Leiboristide juhtfiguurid võtsid nädalavahetuse jooksul kaotuse eest vastutuse. Oma süüd tunnistasid nii Corbyn kui ka varivalitsuse rahandusminister John McDonnell, kes ütles BBC-le antud intervjuus, et võtab täieliku vastutuse katastroofilise kaotuse eest, millega anti 650-liikmelises parlamendi alamkojas ära 57 kohta.

Tagasi üles