Greta Thunbergi eksitav postitus pahandas Saksa rongifirmat (14)

Copy
Kliimaaktivist Greta Thunberg istumas läbi Saksamaa reisides rongipõrandal.
Kliimaaktivist Greta Thunberg istumas läbi Saksamaa reisides rongipõrandal. Foto: @GretaThunberg/AP/Scanpix

Kliimaaktivist Greta Thunberg pahandas Saksa riiklikku raudtee-ettevõtet Deutsche Bahn, kui postitas Twitterisse pildi endast istumas ülerahvastatud rongi põrandal.

Rongiettevõte väljendas pettumust, et Thunberg jättis sotsiaalmeedias mainimata, et poole reisi pealt pakuti talle istekoht rongi esimeses klassis.

«Reisimas ülerahvastatud rongides läbi Saksamaa. Ja viimaks olen teel koju,» kirjutas Thunberg Twitteris ja lisas juurde pildi, kus ta istub rongipõrandal. Kliimaaktivist oli teel Madridi kliimakonverentsilt tagasi koju Rootsi. Lennureiside negatiivse keskkonnamõju tõttu on ta otsustanud kasutada teisi transpordivahendeid.

Thunbergi postitus ülerahvastatud rongide kohta pälvis palju tähelepanu, sest sakslased kurdavad sageli kehvade reisitingimuste pärast Saksamaa rongides, mis pole mitte üksnes ülerahvastatud, aga ka hilinevad sageli. Samas on rongipiletid väga kallid. Nii mõnigi Twitteri kasutaja tõdes, et rongipõrandal istumine või vahekäigus seismine on Saksamaal rongides tavaline.

Saksa rongiettevõte Deutsche Bahn ei jätnud Thunbergi postitusele reageerimata. Esmalt vabandas firma Twitteri vahendusel tüdruku ees talle osaks saanud ebamugavuste pärast. Peagi aga vabandav postitus kustutati.

Järgmises postituses tänas rongifirma tüdrukut selle eest, et ta annab rongiga sõites oma panuse kliimamuutustega võitlemisse, siis aga andis firma kliimaaktivistile vastulöögi.

«Oleks olnud ilusam, kui sa oleksid maininud ka seda, kui sõbralikult ja vilunult meie meeskond sinu eest hoolt kandis, kui sa rongi esimeses klassis istusid,» kirjutas firma sotsiaalmeedias. 

Deutsche Bahn kinnitas, et Thunberg reisis rongi esimeses klassis Kasseli ja Hamburgi vahel. Tegemist on umbes kaks ja pool tundi kestva teekonnaga. Rongipõrandal pidi Thunberg istuma üle nelja tunni, kirjutas ajakiri Spiegel.

Seejuures istus tüdruk lausa kahe erineva rongi põrandal, sest tema reisi tabasid viperused. Ta pidi sõitma rongiga Baselist otse Hamburgi, aga rongireis tühistati ja seetõttu pidi Thunberg sõitma mitme erineva rongiga. 

Twitteris Deutsche Bahni postitusele vastates tõdes kliimaaktivist, et pilt temast rongipõrandal istudes ei olnud mõeldud kriitikana rongifirma aadressil. Selle asemel väljendas tüdruk rõõmu ülerahvastatud rongide pärast, sest see on tema sõnul märk sellest, et inimesed valivad võimaluse reisida kliimasõbralike rongidega.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles