USA kutsus Saheli riike üles tõhustama võitlust pühasõdalastega

BNS
Copy
USA kutsus esmaspäeval ÜRO Julgeolekunõukogus Saheli riike üles tõhustama võitlust pühasõdalastega ja regioonis kasvava vägivallaga.
USA kutsus esmaspäeval ÜRO Julgeolekunõukogus Saheli riike üles tõhustama võitlust pühasõdalastega ja regioonis kasvava vägivallaga. Foto: Boureima HAMA/AFP/Scanpix Baltics

USA kutsus esmaspäeval ÜRO Julgeolekunõukogus Saheli riike üles tõhustama võitlust pühasõdalastega ja regioonis kasvava vägivallaga.

«Regionaalvägivallaga võitlemine ja stabiilsuse tõhustamine vajavad kohalikelt valitsustelt suuremaid jõupingutusi,» ütles USA diplomaat Cherith Norman nõukogule kõneledes.

«Sõjaline vastus üksinda ei suuda lahendada vägivaldse konflikti peamisi põhjusi,» sõnas Norman, kes meenutas, et USA on eraldanud regioonis kestva stabiilsuse ja julgeoleku toetamiseks ainuüksi viimasel paaril aastal rohkem kui 5,5 miljardit dollarit.

Nigeri lääneosas hukkus alles eelmisel nädalal mässuliste rünnakus armeelaagrile vähemalt 71 sõjaväelast. 

Nigeri üksused sõdivad riigi kaguosas äärmusrühmituse Boko Haram mässuliste ning läänes Mali ja Liibüa lähistel äärmusrühmituse Islamiriik võitlejatega.

Esmaspäeval leidis Nigeri lääneosas Agando piirkonnas aset teine rünnak armeepostile. Surma sai kolm sõdurit ja 14 mässulist, ütles kaitseministeerium.

Niger osaleb koos Mauritaania, Mali, Burkina Faso ja Tšaadiga ühises võitluses islamiäärmuslaste vastu Saheli piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles