Pakistanis lasti maha prominentne kirurg

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani eksperdid uurivad tuntud kirurgi Baqir Shahi autot. Arst lasti maha täna Quettas.
Pakistani eksperdid uurivad tuntud kirurgi Baqir Shahi autot. Arst lasti maha täna Quettas. Foto: SCANPIX

Tundmatu kurjategija lasi täna Pakistanis Quettas maha politseis töötanud prominentse kirurgi Baqir Shahi, keda oli varem ähvardatud seoses kevadel aset leidnud viie välismaalase hukkumisega.

Intsident, kus jõustruktuuride esindajad avasid tule nelja Vene ja ühe Tadžikistani kodaniku pihta, leidis aset 17. mail, vahendas AP. Politseinikud ja piirivalvurid väitsid, et tegemist oli enesetapuvõitlejatega, kes hukkusid nende endi granaatide lõhkemise tagajärjel.

Hiljem selgus, et viie hukkunu seas oli kolm naist, kellest üks oli lapseootel. Lahkamistulemused näitasid, et välismaalased hukkusid mitte plahvatuse, vaid tulirelvade põhjustatud vigastuste tagajärjel.

Doktor Baqir Shah oli arst, kes juhtis ohvrite lahkamist ja julges seada enesetapuversiooni kahtluse alla.

Tribunal mõistis mitu politseinikku ja poolmilitaarse üksuse sõdurit välismaalaste tapmises süüdi. Mitmed korrakaitsjad jäid ilma töökohtadest.

Tuntud arst sõitis täna haiglast kodu poole. Äkki takistas auto edasiliikumist üks tundmatu, kes tulistas talle pähe viis lasku. Doktor suri saadud vigastuste tõttu sündmuskohal.

Politsei esindaja Nazir Ahmed Khurd ütles AFP-le, et doktorit oli pärast kevadist lugu korduvalt ähvardatud.

Shah oli varem kinnitanud, et talle avaldati mais survet ja kästi nimetada välismaalaste hukkumine enesetapuks. Ta keeldus ja pärast seda hakkaski ta saama korduvaid ähvardusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles