Ukraina ja separatistid ei suutnud vangide vahetamises kokku leppida

BNS
Copy
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Sander Ilvest

Ukraina ja Donbassi separatistide esindajad ei suutnud kolmapäeval mitu tundi kestnud intensiivsetele kõnelustele vaatamata vangide vahetamises kokku leppida.

Ukraina, Donbassi separatistide ja Venemaa esindajad kohtusid Valgevene pealinnas Minskis, et arutada «kõik kõigi vastu» vangide vahetamise tingimusi pärast esialgset kokkulepet, mis saavutati eelmisel nädalal Pariisis Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi ja Vene riigipea Vladimir Putini kõnelustel.

Zelenskõi avaldas Pariisis lootust, et separatistide käes vangis olevad 72 ukrainlast naasevad koju veel enne aasta lõppu.

Separatistide esindaja Minski kontaktgrupis Olga Kobtseva aga ütles, et kolmapäeval peetud kõnelused ei andnud tulemust. Ta viitas Kiievi keeldumisele tühistada Ukraina käes olevatele separatistidele esitatud kriminaalsüüdistused.

Teine mässuliste esindaja Vladislav Dainega ütles, et kõnelustel ei suudetud leppida kokku ka uutes piirkondades, kust Ukraina üksused ja separatistide võitlejad tagasi tõmbuksid, et aidata säilitada relvarahu.

Ukraina ei ole neid teateid ametlikult kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles