Neljas Euroopa riigis peeti kinni sadu Itaalia maffia liikmeid (3)

Copy
Itaalia maffia- ja terrorismivastane direktoraat DNA.
Itaalia maffia- ja terrorismivastane direktoraat DNA. Foto: MASSIMO PERCOSSI / EPA / SCANPIX

Politsei pidas täna Itaalias, Šveitsis, Saksamaal ja Bulgaarias kinni enam kui 300 Itaalia kuritegeliku organisatsiooni 'Ndrangheta arvatavat liiget.

Itaalias osales reidides 2500 politseinikku. Haarangute sihtmärgiks olid ka kinnistud, mille väärtuseks hinnatakse kokku 15 miljonit eurot. Suures osas viidi operatsioon läbi Calabria maakonnas Vibo Valentina linnas. 

Teiste seas peeti kinni üks endine seadusandja, üks endine kohalik ametnik, üks linnapea, üks parteiametnik ja üks karabinjeeride komandör. 

Kahtlusaluseid süüdistatakse väljapressimises, mõrvas, rahapesus ja kuritegelikku organisatsiooni kuulumises. 

See on suurim maffiavastane politseioperatsioon pärast kohtuprotsessi Sitsiilia maffia üle 1986.–1992. aastal, mis viis enam kui 300 inimese süüdimõistmiseni, ütles organiseeritud kuritegevuse vastane prokurör Nicola Gratteri. 

«Oleme häirinud Vibo provintsi klannide tegevust täielikult, kuid sellega olid seotud kõik Itaalia regioonid Alpidest Sitsiiliani,» lisas Gratteri.

Calabrias baseeruv 'Ndrangheta on kasvanud oma mõjuvõimult ja jõukuselt suuremaks kui Sitsiilia Cosa Nostra ja ulatub Itaalia majandus- ja poliitelus kõikidele tasanditele. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles