Moskvas FSB peakorteri juures tulistati, üks eriteenistuse ohvitser hukkus ja kaks sai raskelt viga (7)

Copy

Seni tuvastamata isik avas täna õhtul Moskvas Lubjanka väljakul asuva Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) peahoone juures automaaditule, võimud teatatsid ühest hukkunud ja kahest raskelt viga saanud FSB ohvitserist.

Vene julgeolekuteenistuse FSB peakorteri juures Moskvas neljapäeval puhkenud tulevahetuses hukkus FSB töötaja ja viis inimest sai vigastada, vahendas riigimeedia.

Teates kinnitati, et üksi tegutsenud ründaja avas tule FSB peakorteri ees Lubjanka väljakul, enne kui julgeolekutöötajad ta «neutraliseerisid».

Tervishoiuministeeriumi andmeil on eriteenistuste kahe töötaja vigastused äärmiselt rängad. 

Ründaja isik ei ole seni teada. Tulistamine Moskva kesklinnas algas kohaliku aja järgi kella 18.45 paiku. FSB teatas uudisteagentuuridele tulistaja kahjutukstegemisest umbes pool tundi hiljem. 

«Tundmatu isik avas hoone lähedal tule .... on ohvreid. Kurjategija isik on tuvastamisel. Kurjategija on neutraliseeritud,» märkis FSB, rõhutades et hoonesse keegi ei tunginud. 

Vene riigi- ja sotsiaalmeedia kirjeldasid eelnevalt relvastatud korrakaitsjaid läbi rahvarohke ostupiirkonna jooksmas. Mitmel sündmuspaigal tehtud videol on näha relvastatud mehi hoonest välja tormamas, kuulda on tulistamist. 

Ühes videos on näha tulistamist FSB akende pihta. 

Võimud on sulgenud liikluse Bolšaja Lubjanka tänaval.

AFP korrespondent teatas sündmuskohalt, et politseinikud on ala sisse piiranud ega luba jalakäijaid läbi, samas on kohale saabunud kolm kiirabiautot. 

Pealtnägija Andrei Moltšanov ütles sündmuspaigal AFP-le, et tema nägi üht laipa ja kuulis automaaditärinat.

Intsident FSB peakorteri juures leidis aset päev enne 20. detsembril tähistatavat Vene julgeolekuteenistuse päeva. 

President Vladimir Putin pidas neljapäeval julgeolekutöötajate päeva kontserdil kõne ja rääkis, et 2019. aastal nurjati Venemaal vähemalt 54 terrorismiga seotud kuritegu, nende hulgas 33 rünnakut.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul on presidenti juhtunust teavitatud.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Че то происходит #стрельба #кузнецкиймост

A post shared by Vladimir Adyasov (@fishy_god) on

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles