Hongkongi politsei konfiskeeris meeleavaldajatele mõeldud annetused

Copy
Hongkongi meeleavaldajad.
Hongkongi meeleavaldajad. Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters/Scanpix

Hongkongi politsei pidas kinni meeleavaldajatele annetatud 10 miljonit dollarit, süüdistades meeleavaldajaid toetavat mittetulundusühingut rahapesus.

Politsei pidas reidi käigus mittetulundusühingu ruumidesse kinni neli asutuse töötajat ja konfiskeeris 10 miljonit dollarit.

Korrakaitse sõnul keskendub uurimine ühingule Spark Alliance, mis asutati 2016. aastal eesmärgiga koguda annetusi Pekingi-meelsete võimude kriitikute toetuseks.

Internetis tegutsev Spark Alliance on üks kahest avalike annetuste toel tegutsevast rahastusplatvormist, mis on kogunud miljoneid dollareid, et pakkuda vahistatud demokraatiameelsetele meeleavaldajatele õiguslikku ja muud abi.

Facebooki lehele postitatud avalduses kirjeldas Spark Alliance politsei süüdistusi laimukampaaniana. Fond ei soovinud käimasoleva juurdluse tõttu kinnipeetute olukorda lähemalt kommenteerida.

Politsei väitis eile, et fondi juhatajad kasutasid osa annetusi teiste investeeringute tarbeks. «Me leidsime, et annetatud raha kanti üle riiulifirmale ja märkimisväärne kogus sellest rahastinvesteeriti isikliku kindlustamise tarbeks,» lausus Hongkongi politsei vanemjuhataja Chan Wai-kei.

Kolm meest ja üks naine vanuses 17-50 peeti kinni rahapesus kahtlustatuna. Chan ei vastanud otsesesõnu küsimustele, kas seadusliku kaitse fondidele annetamist võidakse pidada rahapesuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles