Süüria loodeosas on pommitamise eest põgenenud tuhanded inimesed

Copy
Idlibist põgenevad inimesed teel.
Idlibist põgenevad inimesed teel. Foto: AAREF WATAD/AFP

Süüria loodeosas asuvast Idlibi regiooni lõunaosast on sel nädalal pommitamise eest põgenenud kümned tuhanded inimesed, teatas reedel ÜRO.

«Õhulöökide ja suurtükitule ägenedes on alates 16. detsembrist Idlibi lõunaosast põgenenud kümned tuhanded inimesed. Peamiselt põgenetakse Maaret al-Numani piirkonnast,» kirjutati ÜRO humanitaarabiagentuuri OCHA raportis.

Süüria Inimõiguste vaatluskeskuse info kohaselt on Süüria režiim ja selle liitlane Venemaa pommitanud ägedalt Maaret al-Numani ümbrust ning lähedal asuvat Saraqebi linna.

Vene uudisteagentuuri Interfax teatel lõid Süüria valitsusväed sel nädalal Idlibis tagasi kaks mässuliste pealetungi. Surma sai 17 valitsusvägede sõjaväelast ja umbes 200 mässuliste võitlejat.

Venemaa ja Hiina kasutasid reedel vetoõigust, et blokeerida ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioon, mis oleks aasta võrra pikendanud humanitaarabi piiriülest toimetamist neljale miljonile abivajavale süürlasele.

Ülejäänud 13 nõukogu liiget toetasid Saksamaa, Belgia ja Kuveidi esitatud resolutsioonieelnõu.

Tegemist oli 14. korraga alates Süüria konflikti puhkemisest 2011. aastal, kui Venemaa pani veto ÜRO Julgeolekunõukogu Süüria-resolutsioonile, ning nelja kuu jooksul teine veto resolutsioonile, mis käsitleb humanitaarolukorda selles riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles