Protestid India kodakondsusseaduse vastu on aina verisemad

Copy
India julgeolekujõud pidamas Meeruti linnas kinni protestijat, kes avaldas 20. detsembril meelt uue kodakondsusseaduse vastu.
India julgeolekujõud pidamas Meeruti linnas kinni protestijat, kes avaldas 20. detsembril meelt uue kodakondsusseaduse vastu. Foto: STR / AFP / Scanpix

Indiat juba teist nädalat raputavad meeleavaldused vastuolulise kodakondsusseaduse vastu pöördusid eile veel vägivaldsemaks, kui protestijate ja politseinike kokkupõrgetes sai surma üks kaheksa-aastane poiss ja neli protestijat.

 

Sellega tõusis meeleavaldustel hukkunute arv 20-le.

Neljale protestijatele said saatuslikuks kuulihaavad, mis nad said reedel Uttar Pradeshis vägivaldseks pööranud meeleavaldusel, ütles osariigi politsei pressiesindaja Shirish Chandra.

Hukkunud poiss sattus Varanasi pühalinnas 2500 inimesega meeleavaldusel rüsina keskele ja ta talluti kogemata surnuks, ütles piirkonna politseijuht Prabhakar Chaudhary.

Pahameelt tekitanud seadus leevendab kodakondsusnõudeid India kolmest naaberriigist saabuvatele põgenikele, kuid mitte moslemitele. Rahvuslasest peaministrit Narendra Modit süüdistatakse sellega seoses katses muuta India hindude riigiks. 

Üldiselt moslemite vastu suunatuks peetud seaduses näevad aga ohtu ka Modi India Rahvuspartei (BJP) konservatiivsed hindud, kes kardavad, et see julgustab inimesi naaberriikidest Indiasse elama tulema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles