Põhja-Korea liider esitas kindralitele sõjalise võimsuse tugevdamise suunised

Copy
Põhja-Korea liider Kim Jong-un esitamas relvajõudude juhtkonnale riigi sõjalise võimsuse tõstmise suuniseid.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un esitamas relvajõudude juhtkonnale riigi sõjalise võimsuse tõstmise suuniseid. Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un esitas relvajõudude juhtkonnale riigi sõjalise võimsuse tugevdamise suunised, edastas täna riiklik uudisteagentuur KCNA.

«Ta analüüsis keerulist sise- ja välispoliitilist olukorda ning tõi välja probleemid, mis tuleb sõjaväel kiiremas korras lahendada. Ühtlasi andis ta suunad ja lahendused, mida tuleb eesmärkide täitmiseks järgida,» kirjutati uudises.

«Puudutati olulisi kaitseküsimusi ja riigi kogu kaitsevõimet,» lisas KCNA.

Washington peab Pyongyangiga kõnelusi Põhja-Korea tuumaprogrammi piiramise üle, kuid kõnelused takerdusid veebruaris Hanois. Pyongyang ütleb, et kui Washington talle enne aasta lõppu vastuvõetavat pakkumist ei tee, siis laseb Põhja-Korea käiku «uue tee». Mis see täpselt on, pole teada.

Varem detsembris lubas Põhja-Korea USA-le ka «jõulukinki», kui Washington enne aasta lõppu järeleandmisi ei tee.

Põhja-Korea on teinud detsembris Sohaes oma raketirajatises mitu tähtsaks nimetatud katsetust. Neile eelnevalt toimus viimastel nädalatel ka mitu relvakatsetust.

Jaapani ja teiste riikide arvates katsetati muu hulgas ballistilisi rakette, mida Pyongyang ÜRO sanktsioonide tõttu katsetada ei tohi.

USA staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Mark Milley ütles reedel, et Ühendriikide sõjavägi on valmis kõigeks, mis Põhja-Korea teha võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles