Venemaad kimbutab bitcoinipettusega seotud pommiähvarduste laine

Copy
Krüptovaluuta Bitcoini žetoonid. Foto on illustreeriv.
Krüptovaluuta Bitcoini žetoonid. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaal evakueeriti täna pommiähvarduste tõttu mitukümmend kohtut, lasteaeda ja kaubanduskeskust, vahendas kohalik meedia.

Pommiähvardused algasid novembris ja neis antakse mõista, et ähvardused jätkuvad kuni Vene ärimees Konstantin Malofejev tasub oma võla: WEX-i krüptovaluutaturult varastatud 120 bitcoini.

Malofejev on Ida-Ukraina separatistide toetamise eest USA ja Euroopa Liidu sanktsioonide all.

Peterburi kohtu pressiesindaja Darja Lebedeva avaldas pildi e-kirjadest, mille väitel on pommid paigutatud kohtutesse, lasteaedadesse, kaubanduskeskustesse ja sünnitusosakondadesse.

Sarnaseid kirju on Peterburi ja Moskva kohtutele alates 28. novembrist pea igapäevaselt saadetud. Ähvardused on puudutanud ka metrood, haiglaid ja koole. Seni pole ühtegi pommi leitud.

Moskvas on alates ähvardustelaine algusest evakueeritud umbes 770 000 inimest. Eelmisel nädalal evakueeriti Moskvas 15 kohtumaja.

Nüüdseks tegevuse lõpetanud WEX kasvas välja populaarsemast krüptovaluutaturust BTC-e. Viimase arvatav ninamees Aleksandr Vinnik vahistati 2017. aastal Kreekas ja teda süüdistatakse mitmes riigis rahapesus.

Malofejev on ärimees ja ühe investeerimisfondi asutaja. Talle kuulub ka õigeusklik telekanal ja ta juhib abordivastast fondi.

Malofejev on seotust WEX-i või bitcoinide varastamisega eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles