USA endine julgeolekunõunik sarjas Trumpi Põhja-Korea poliitikat

Copy
USA endine julgeolekunõunik John Bolton.
USA endine julgeolekunõunik John Bolton. Foto: Reuters / Scanpix

USA endine julgeolekunõunik John Bolton kritiseeris eile teravalt president Donald Trumpi Põhja-Korea poliitikat ja ütles, et riik kujutab ohtu Ühendriikidele ja selle liitlastele.

«USA vägedele ja meie liitlastele on otsene oht ja vaja on tõhusamat poliitikat enne kui Põhja-Korea arendab välja tehnoloogia, millega ohustada USA mandriosa,» kirjutas Bolton suhtlusvõrgustikus Twitter.

Uued satelliitfotod tehasest, kus Põhja-Korea valmistab sõjatehnikat kaugmaarakettide väljatulistamiseks, näitavad uue rajatise ehitust.

Planet Labsi esmaspäeval avalikustatud fotod avaldati ajal, mil kardetakse, et takerdunud tuumakõnelustel järeleandmisi nõudev Põhja-Korea võib valmistuda uueks raketistardiks.

Põhja-Korea on hoiatanud, et «jõulukingitus» Ühendriikidele sõltub Washingtoni sammudest. 

Üks 19. detsembril tehtud satelliitfotodest kujutab Pyongyangi lähistel asuvat 16. märtsi tehast, kus Põhja-Korea toodab kaugmaarakettide mobiilsete stardiplatvormidena kasutatavaid veokeid. 

Middlebury instituudi Ida-Aasia massihävitusrelvade leviku tõkestamise programmi juht Jeffrey Lewis ütles, et foto põhjal tundub, et tehases käivad laiendustööd.

Tuumakõnelused Washingtoni ja Pyongyangi vahel seiskusid pärast veebruarikuist ebaõnnestunud tippkohtumist USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni vahel. Detsembri algul korraldas Põhja-Korea riigi loodeosas asuval polügoonil kaks katsetust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles