Kreekas poos ennast üles kaks migranti

Copy
Süüria põgenikud Lesbose saarel
Süüria põgenikud Lesbose saarel Foto: SCANPIX

Kaks Kreeka põhjaosas põgenikke tulvil hotellis elanud 30. eluaastates asüülitaotlejat poos end jõulude ajal üles, teatas neljapäeval heategevusorganisatsioon. 

32- või 33-aastane Afganistanist pärit kahe lapse isa ja umbes 30-aastane iraaklane leiti Mouriesi külast Põhja-Makedoonia piiri lähedal. 

«Meil on kohutavaid uudiseid Mouriesist .... kaks noormeest sooritasid eile ja täna enesetapu,» on öeldud Kreeka põgenikefoorumi avalduses. 

Hotell, kus nad elasid majutas ühtekokku 350-400 põgenikku. 

Afganistani kodanik leiti kolmapäeval rippumas silla lähedal, mitte kaugel hotellist. Iraaklase leidis tema toakaaslane ühest hotelli koridorist. 

Kreeka võimude teatel hoitakse enam kui 40 000 migranti ja põgenikku sageli lootusetutes tingimustes mitmetes Kreeka saarte laagrites. 

Kreekat tabas teravalt 2015. aastal vallandunud migrandikriis, kui sinna saabusid ohtlikku mereteed trotsides Türgi kaudu kümned tuhanded inimesed.

Organisatsioon Piirideta Arstid (MSF) on juhtinud tähelepanu eriti laste olukorrale Kreeka laagrites ning väljendanud kartust enesetappude ohu pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles