Trump lõigati välja menufilmist «Üksinda kodus» (10)

Copy
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump filmis «Üksinda kodus 2».
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump filmis «Üksinda kodus 2». Foto: Kuvatõmmis filmist / Twitter

Kanada rahvusringhääling CBC näitas jõulukuul menufilmi «Üksinda kodus 2», aga sel korral ilma stseenita, kus astus üles Ameerika Ühendriikide president Donald Trump.

CBC ütles, et reklaamidele ruumi tegemiseks lõigati menufilmist «Üksinda kodus 2» välja kaheksa minuti pikkune lõik, mille sisse jäi muu hulgas ka stseen Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpiga. 

1992. aastal, mil populaarne jõulufilm loodi, oli Trump tuntud ärimees. Stseenis, mille Kanada ringhääling välja lõikas, küsis filmi peategelane Kevin (näitleja Macauley Culkin) Trumpilt juhiseid, et leida üles uhke New York's Plaza hotelli fuajee. 

Twitteris väljendasid pahameelt Trumpi stseeni väljalõikamise pärast nii presidendi poeg Donald Trump juunior kui mitmed konservatiivsete organisatsioonide liikmed. Konservatiivse ühingu Turning Point USA asutaja Charlie Kirk ütles, et stseen lõigati välja, sest see näitas inimlikust küljest inimest [president Donald Trumpi], keda vasakpoolsed armastavad näidata ebainimlikust küljest.

President ise kirjutas Twitteris naljatades, et film ei ole pärast kõnealuse stseeni väljalõikamist enam endine.

Jõuluõhtul, vahetult enne, kui Trump sai teada, et Kanadas on stseen filmist välja lõigatud, ütles president USA sõduritele, et «Üksinda kodus 2» oli väga suur hitt ja tal oli au selles osaleda.

«Paljud inimesed mainivad seda igal aastal, eriti jõulude paiku,» ütles Trump. «Nad ütlevad, et nägid mind äsja, eriti lapsed ütlevad, et nägid mind filmis.»

CBC pressiesindaja Chuck Thompson ütles ringhäälingu veebilehel avaldatud teates, et nagu sageli juhtub, kärbiti ka filmi «Üksinda kodus 2» ajalistel põhjustel.

«Stseen Donald Trumpiga oli üks mitmetest, mille me filmist välja lõikasime, sest need polnud süžee edasiandmiseks hädavajalikud. Need kärped tehti 2014. aastal, kui me filmi esimest korda enda käsutusse saime, ja kui Trump ei olnud veel president,» teatas CBC ja kinnitas, et stseeni ei lõigatu välja poliitilistel põhjustel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles