Uruguays konfiskeeriti rekordkogus kokaiini

Copy
Konfiskeeritud kokaiin.
Konfiskeeritud kokaiin. Foto: AFP / Scanpix

Uruguay võimud on avanud uurimise seoses rekordilise kokaiinilasti konfiskeerimisega, mida on nimetatud suurimaks hoobiks uimastiärile riigi ajaloos, vahendas reedel merevägi.

Merevägi konfiskeeris Montevideo sadamas neli sojajahu konteinerit, mis olid täis kokaiinikotte. 

Esimese konteineri inventeerimisel avastati 3089 kokaiinikotti, millest igaüks kaalus 1,1 kilo, vahendas mereväe kõneisik Diego Perona ajakirjanikele. 

See kogus muudeti hiljem 3500-le, mis tähendab, et ainuüksi esimesest konteinerist leitud kokaiinikogus on suurim, mis seni Uruguay pinnal konfiskeeritud. 

Uruguayd kasutatakse aina agaramalt transiidipunktina Ladina-Ameerikas toodetud kokaiini saatmiseks edasi Aafrikasse ja Euroopasse. 

Eelmine rekord oli kolm tonni ning see avastati Montevideo sadamas Aafrikasse saadetavas konteineris, novembris. 

Kui kõigis neljas konteineris on võrdne kogus kokaiini, tähendaks see ühtekokku enam kui 15 tonni. 

Sojajahu konteinerid olid adresseeritud Togo pealinna Lomésse. Need saadeti teele teisipäeval riigi edelaosas asuvast Soriano rantšost. 

Võimud küsitlevad sojafirma omanikku ja veokijuhte, kes tarnisid kauba Uruguay pealinna Montevideo sadamasse. 

Augustis hõivas Saksa toll 4,5 tonni uimasteid hinnangulise tänavaväärtusega 1,1 miljardit dollarit, mis saabus Hamburgi Montevideost. Saatekirja kohaselt pidid konteineris olema sojaoad. 

Augustis leiti tonn kokaiini Uruguay idaosa rannikulinnas. 

Mai keskpaigas aga konfiskeeriti Prantsusmaal 600 kilo märkimisväärselt puhast kokaiini Uruguayst saabunud eralennukist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles