Türgis avaldasid sajad meelt Venemaa Süüria-operatsiooni vastu

Copy
Meeleavaldus Türgis.
Meeleavaldus Türgis. Foto: YASIN AKGUL/AFP/Scanpix

Mitusada türklast ja süürlast avaldasid laupäeval meelt Venemaa vastu ajal, mil Süürias Idlibi provintsis sagenevad Venemaa ja Süüria režiimi rünnakud.

Protestijad, enamjaolt Türgis elavad süürlased, kogunesid Istanbuli Venemaa konsulaadi lähistele ja skandeerisid «Mõrvar Putin, kasi Süüriast minema». Nad pidasid silmas Venemaa presidenti Vladimir Putinit.

Süüria režiimi ja temaga liidus Venemaa üksused ägestasid rünnakuid Süüria opositsiooni viimasele kantsile Idlibile rünnakuid alates detsembri keskpaigast, kuigi seal peaks kehtima relvarahu.

Vägivalla tõttu on kodust pagenud rohkem kui 235 000 inimest ja surma on saanud kümned tsiviilisikud.

Istanbulis tänavatele tulnud protestijad hoidsid käes pilte rünnakute ohvritest. Mõnel oli käes silt kirjaga «Venemaa tapab meie rahvast ja lapsi ning maailm ei tee midagi».

«Mida Venemaa meilt tahab? Lapsed ja abikaasad on suremas. Inimesed on suremas,» ütles süürlasest meeleavaldaja Ahmed Marwan.

«Me pole terroristid, me oleme inimesed. Tulime siia riiki elama. Kodumaa mahajätmine pole kerge, kuid elame selle valuga. Aitab juba küll.»

Türgis elab umbes viis miljonit põgenikku, kellest 3,7 miljonit on süürlased.

«Tulime siia protestima Süürias toimuvate tapatalgute vastu,» ütles türklasest meeleavaldaja Gulden Sonmez.

«Siin tahan öelda Venemaale ja eriti Bashar al-Assadile... Kõikide nende üle, kes on nende tapatalgute eest vastutavad, tuleb kohut mõista ja nad peavad maksma nende sõjakuritegude eest inimkonna nimel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles