USA väed andsid löögi Hizbollah' rajatiste pihta Iraagis ja Süürias

BNS
Copy
USA väed korraldasid pühapäeval rünnaku Iraani-toetatava šiialiikumise Hizbollah' rajatistele Iraagis ja Süürias.
USA väed korraldasid pühapäeval rünnaku Iraani-toetatava šiialiikumise Hizbollah' rajatistele Iraagis ja Süürias. Foto: ISSAM KOBEISI/REUTERS/Scanpix Baltics

USA väed korraldasid pühapäeval rünnaku Iraani-toetatava šiialiikumise Hizbollah' rajatistele Iraagis ja Süürias. 

Reedel hukkus Kirkukis asuvas sõjaväebaasis raketirünnakus Ühendriikide tsiviiltöötaja. 

«Vastuseks korduvatele Kata'ib Hizbollah' (KH) rünnakutele Iraagi baasidele, mis võõrustavad operatsioonis Inherent Resolve (OIR) osalevaid koalitsioonijõude, andsid USA väed kaitseotstarbelisi täppislööke viie KH rajatise pihta Iraagis ja Süürias, et nõrgestada KH võimet tulevikus OIR-i koalitsioonijõudude vastu rünnakuid korraldada,» ütles Pentagoni pressiesindaja.

Reedel tulistati Iraagi K1 sõjaväebaasi pihta naftarikkas Kirkuki piirkonnas 30 raketti. Lisaks ameerika tsivilisti hukkumisele sai mitu USA ja Iraagi sõdurit viga. 

USA huvisid Iraagis on tabanud oktoobri lõpust alates mitu raketilööki, mida keegi ei ole omaks võtnud, kuid Ühendriigid on süüdistanud nendes Iraani toetatavaid šiiitlikke relvarühmitusi. 

Washington on ärgitanud Bagdadi astuma samme USA huvide kaitseks ja Iraani mõju ohjeldamiseks.

USA kaitseminister Mark Esper ütles varem sel kuul ajakirjanikele, et Ühendriigid paluvad Iraagil astuda «proaktiivseid samme», et rünnakud kontrolli alla saada, sest sellest ei sünni kellelegi head. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles