Trumpi advokaat lõi tagatoakanali Maduroga

Copy
Rudy Giuliani.
Rudy Giuliani. Foto: SMG/ZUMAPRESS.com/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi advokaat Rudy Giuliani ajas riigiasju tagatoakanali kaudu, mis oli seatud sisse Venezuela presidendi Nicolás Maduroga.

Giuliani pidas Maduroga 2018. aasta septembris telefonikõne, mille sisuks oli Maduro tagasiastumine ja Venezuela majanduse taasavamine. Kõne juures oli ka Texase toonane rahvasaadik Pete Sessions.

Sessionsi kõneisik teatas väljaandele The Washington Post, et tagatoakanali kaudu peetud telefonikõne oli järg Sessionsi kevadisele kohtumisele Maduroga.

Pärast kõnest teada saamist ei osanud Valge Maja ametnikud kommenteerida, miks Giuliani oli segatud riigi välispoliitikat puudutavase telefonikõnesse, teatas endine Valge Maja ametnik.

Endise New Yorgi linnapea kõne näib olevat vastuolus Ameerika Ühendriikide tolle perioodi karmi käe poliitikaga Venezuela suunal.

Telefonikõnega samal ajal kohtus Giuliani ka endise riikliku julgeoleku nõuniku John Boltoniga, et arutada Maduro järk-järgulist ametist kõrvaldamist. Bolton ei nõustunud selle mõttega.

Washington Posti eilne artikkel kinnitab väiteid, et Giuliani oli seotud Trumpi ja Maduro vahelise tagatoakanali loomisega.

Giuliani väliskontaktid sattusid esmalt kriitika alla seoses Esindajatekoja juurdlusega, mille kohaselt Giuliani tegutses sidemehena Trumpi ja Ukraina ametnike vahel. Giuliani on väitnud, et ei tea süüdistustest midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles