Briti keskpanga juht kutsus kiirematele sammudele kliimamuutuse vastu (2)

Copy
Briti keskpanga juht Mark Carney 16. detsembril Londonis.
Briti keskpanga juht Mark Carney 16. detsembril Londonis. Foto: Reuters/ScanPix

Inglise Panga juht Mark Carney, kellest saab peagi ÜRO eriesindaja kliimategevuse ja rahanduse alal, kutsus esmaspäeval ettevõtteid astuma kiiremaid samme süsinikuemissiooni vähendamiseks. 

Intervjuus BBC raadio programmile Today, mille külalistoimetaja oli Rootsi teismeline kliimaaktivist Greta Thunberg, ütles Carney, et ärimaailm peab oma samme tõhustama ja avalikustama muu hulgas oma tegevuse mõju kliimale. 

«Iga firma ja rahandusasutuse jaoks on mul küsimus: Milline on teie plaan?» ütles Carney, tunnistades, et säärane tegevus ei arene piisavalt kiiresti.  

Ühendkuningriigi keskpanga juht märkis, et pensionifondid ei ole seni loobunud investeerimisest fossiilkütustesse, kuid sellega tuleks tegelda.

Carney märkis, et kokkulepitud kliimaeesmärkide täitmiseks tuleb kuni 80 protsenti praegu kasutusel olevatest söeressurssidest ja kuni pool ammutatavatest naftavarudest sinnapaika jätta. 

Naftahiiu Shell gaasi ja uute energiate juht Maarten Wetselaar tunnistas intervjuus, et ettevõtetel tuleb kliimamuutuse vastu võitlemiseks astuda kiireid samme, kuid rõhutas, et oma osa peavad tegema ka tururegulaatorid ja kliendid.

«Tegemist on üleminekuga, kus peame fossiilkütuste tarbimise asendama madala süsinikdioksiidisisaldusega toodete tarbimisega ning kui tarbimine langeb, langeb kahtlemata ka tootmine,» sõnas Wetselaar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles