Venemaa rikkaim naine kuulutati kohtu poolt tagaotsitavaks

Copy
Juri Lužkov ja Jelena Baturina.
Juri Lužkov ja Jelena Baturina. Foto: Sergei Karpuhhin/Reuters/Scanpix

Endise Moskva linnapea Juri Lužkovi lesk Jelena Baturina kuulutati tagaotsitavaks seoses kohtu ette ilmumata jätmisega.

Baturina kaevati väidetavalt sel sügisel kohtusse seoses oma venna finantshalduri laimamaisega Austria kohtus, kus käis kohtuprotsess Baturina ja tema venna Viktor Baturini vahel.

Kalmõkkia vabariigi kohus kuulutas lõpuks Baturina tagaotsitavaks, sest naine oli jätnud viiel korral kohtu ette ilmumata.

Kohtunik on peatanud laimujuurdluse, kuniks Baturina end kohtule näole annab. Vene seaduste kohaselt võivad kaitsealuseid kohtus esindada ka kolmandad osapooled, kuid juhtumiga tegelev kohtunik otsustas, et Baturina ei ole suutnud põhjendada, miks ta ei saa ise kohtu ette ilmuda.

«Baturina ei ilmutanud oma protseduuriliste õiguste täitmiseks nõuetekohast hoolsust ja ettenägelikkust,» teatas kohtunik Oksana Sevostjanova.

56-aastane Baturina kavatseb laimu tõttu alustatud kohtuasja edasi kaevata, teatas tema kõneisik Gennadi Terebkov.

Väidetavalt kaebas Baturina septembris kohtusse tema venna majandushaldur Erentsen Manžejev, kes väidab, et Baturina esitas tema osas väärsüüdistusi Viinis toimunud kohtukuulamisel, mis puudutas kümnendi vanust kohtuvaidlust Baturina ja tema venna vahel. Baturina olevat väitnud, et Manžejevi osas on algatatud kriminaaljuurdlus.

Baturina enda arbitraažikohtu juhtum Manžejevi pankroti välja kuulutamiseks on kavandatud 10. jaanuarile. Väljaanne Forbes hindab Baturina vara 1,2 miljardile dollarile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles