Kreml: Nord Stream 2 valmimisaega ei julge praegu keegi nimetada (1)

Copy
Torud Nord Stream 2 rajamiseks.
Torud Nord Stream 2 rajamiseks. Foto: AFP / Scanpix

Gaasijuhtme Nord Stream 2 valmimise aega ei ole praegu võimalik hinnata, ütles Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov täna ajakirjanikele.

Varem on Venemaa ja selle Euroopa partnerid rääkinud gaasijuhtme käikulaskmisest 2020. aasta algusest.

«Ei arva, et keegi julgeks praegu tärminit nimetada. Seoses kolmanda riigi meie hinnangul rahvusvahelise õiguse, rahvusvahelise kaubanduse normide ja kommertssuhetega vastuolus oleva tegutsemisega on tekkinud objektiivsed vääramatu jõu asjaolud,» ütles ta.

«See tekitab muresid, kuid see ei sea kahtluse alla projekti kui sellist ja selle lõpule viimist,» rõhutas ta.

Peskov mõistis Šveitsi alltöövõtja otsust lõpetada ehitustöö: «Ettevõte (Allseas) langetas meie seisukohast seadusvastaste USA sanktsioonide valguses otsuse lõpetada töö. Ettevõttel on vaieldamatult selleks õigus. See nihutab projekti valmimise aega, kuid ei takista seda. Me loodame, et projekt läheb töösse, kuigi viivitusega. Vajalikud ehitusvõimsused on selleks olemas - oleme sellest juba rääkinud.»

Ta ei hakanud kommenteerima väljavaateid nõuda Allseasilt valuraha tööde lõpetamise eest: «Need on äriküsimused, mida ei saa mõistetavalt avalikult arutada.»

USA president Donald Trump allkirjastas 20. detsembril sanktsioonid ettevõtetele, mis ehitavad torujuhtmeid Nord Stream 2 ja TurkStream. Ühendriikide ametnike arvates suurendavad mõlemad projektid Venemaa mõjuvõimu USA Euroopa liitlaste üle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles