Kanada sõdurid said käsu Pokémon Go-d mängida

Copy
Pokémon Go festival Saksamaal Dortmundis.
Pokémon Go festival Saksamaal Dortmundis. Foto: FRIEDRICH STARK / imago images / Scanpix

Vähemalt kolm Kanada sõjaväepolitseinikku sai käsu mängida Pokémon Go-d pärast seda, kui mitmed tavakodanikest mängijad uitasid virtuaalsete loomade leidmiseks sõjaväebaasidesse.

Uitajad polnud välisagendid, vaid 2016. aastal alanud ja äärmiselt menukaks osutunud mobiilimängu Pokémon Go mängijad.

Sissetungijate hulga järsk kasv suvel pani sõjaväe esimese hooga kukalt kratsima, selgus Kanada ringhäälingu CBC valdusesse jõudnud sõjaväe sisedokumentidest.

«Palun andke turvatöötajatele teada, et Fort Frontenac näib olevat nii PokeGym kui ka PokeStop,» kirjutas Kingstoni baasi major Jeff Monaghan.

«Ausalt öeldes pole mul aimugi, mis need on,» lisas ta umbes 500-leheküljelises sõjaväe dokumentide pakis, mille CBC teabenõudega kätte sai.

Vähemalt kolm eri baaside sõjaväepolitseinikku said käsu kõndida mööda sõjalisi rajatisi koos telefonide ja märkmikega ning otsida Pokémon Go virtuaalset taristut ja faunat.

«Peaksime vist palkama mõne 12-aastase meid selle asjaga aitama,» kirjutas julgeolekuekspert David Levenick Kanada idaosas Ontarios asuvast Bordeni baasist.

Selle baasi sissepääsu juures peeti kinni üks Pokémon Go-d mänginud ema, kelle kolm last turnisid samal ajal tankide peal.

Bordenis ühel teisel korral kinni peetud mees aga selgitas, et üritas Pokémon Go-s punkte teenida. Ta ütles sõjaväelastele: «Ma pean oma lapsi võitma.»

Relvajõud pidid peatselt pärast Pokémon Go ilmumist väljastama avaliku teate, milles hoiatas mängijaid sõjaväebaasidesse uitamise eest.

Mõned aga pidasid Pokémonide jahtijate tulekut heaks asjaks.

«Võibolla külastab muuseumi veel rohkem inimesi,» kirjutas samuti Ontarios asuva Petawawa baasi major Alicia Saucier. Baasis asuva garnisoni muuseum on üks Pokémon Go mängupaikadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles