USA kehtestas Kuuba sõjaväejuhile sisenemiskeelu

BNS
Copy
Leopoldo Cintra Frías (vasakul)
Leopoldo Cintra Frías (vasakul) Foto: AFP/SCANPIX

USA välisministeerium teatas neljapäeval Kuuba sõjaväejuhile sisenemiskeelu kehtestamisest inimõigusrikkumiste ja Venezuela režiimi toetamise tõttu. 

Leopoldo Cintra Frías, Kuuba revolutsiooniliste relvajõudude minister (MINFAR) kannab vastutust Kuuba tegude eest Venezuela presidendi Nicolás Maduro režiimi toetamisel. 

Ühendriigid keelavad sellega Cintra Fríasel ja tema kahel lapsel, Deborah Cintra Gonzálezel ja Leopoldo Cintra Gonzálezel riiki siseneda. 

«MINFAR on pannud koos Maduro sõjaväe- ja luureohvitseridega toime jõhkraid inimõigusrikkumisi ja sooritanud kuritarvitusi Venezuelas, mille seas on venezuelalaste piinamine ja nende jõhker, ebainimlik ja alandav kohtlemine, samuti karistamine Maduro-vastaste hoiakute eest,» teatas USA välisminister Mike Pompeo avalduses. 

«MINFAR-i ja Kuuba režiimi eesmärk on Venezuela demokraatia lammutamine venezuelalaste alluma hirmutamise kaudu,» sõnas ta. 

USA kuulub nende umbes 50 riigi sekka, mis on tunnustanud Venezuela opositsioonijuhti ja parlamendispiikrit Juan Guaidó´d riigi legitiimse juhina. 

Kuuba, Venemaa ja Hiina jätkavad Maduro toetamist. 

USA presidendi Donald Trumpi administratsioon on suurendanud alates 2017. aasta jaanuarist survet Kuuba kommunistlikule režiimile, pöörates tagasi paljud oma eelkäija Barack Obama sammud suhete normaliseerimiseks saareriigiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles