Kotka lõhkeainelaeva last jääb maismaale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Thor Liberty Kotkas.
Kaubalaev Thor Liberty Kotkas. Foto: SCANPIX

Kotkas Mussalo sadamas detsembri keskel kinni peetud kaubalaeva Thor Liberty lõhkeainelast ja raketid jäävad ametivõimude kontrolli alla.

Mani saarel registreeritud laeva kapten ja tüürimees riigist lahkuda ei tohi, nende ülekuulamine jätkub järgmisel nädalal, vahendas iltalehti.fi.

Tolliametnikud konfiskeerisid laevalt leitud 69 Patriot-raketti, mis toimetati sõjaväe kontrolli alla. Lõhkeainelaadung on tolli valduses. Enam kui 150 tonni lõhkeainet paigutati uuesti konteineritesse.

Liiklusturvalisuse ameti Trafi kinnitusel võiks laev merele minna ja teekonda jätkata.

Keskkriminaalpolitsei väitel ei saa ametnikud kommenteerida saatjat ega kauba vastuvõtjat. Varem on meedias väidetud, et dokumentide järgi müüs Saksamaa raketid Lõuna-Koreale.

Lõuna-Korea suursaadik Soomes Dongsun Park ütles üleeile YLE uudistele antud intervjuus, et riik loodab võimalikult kiiresti kätte saata kõik 69 konfiskeeritud Patriot-raketti.

Diplomaadi oletusel on laeva kinnipidamise põhjuseks kommunikatsiooniprobleemid Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles