Lavrov: Soleimani tapmine terroritõrjele kaasa ei aita (4)

BNS
Copy
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: Vladimir Gerdo/Vladimir Gerdo/TASS/Scanpix Baltics

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles laupäeval telefonivestluses Türgi kolleegile Mevlüt Çavuşoğlule, et Iraani kindrali tapmine Iraagis ei aita saavutada USA väljahõigatud terroritõrje-eesmärke, teatas Vene välisministeerium. 

«Vene välisminister Sergei Lavrov ja Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu arutasid pärast Iraani revolutsioonikaardi erioperatsioonide jõudude komandöri kindral Qasem Soleimani tapmist kujunenud olukorda,» teatas Vene välisametkond laupäevase vestluse kohta. 

«Lavrov rõhutas, et USA teod rikuvad jõhkralt rahvusvahelise õiguse alusnorme ja ei aita saavutada terrorismivastaseid eesmärke, mille Washington on välja kuulutanud,» seisis ministeeriumi teates. 

Välisametkonna teatel väljendasid Lavrov ja Çavuşoğlu muret USA operatsiooni tõsiste tagajärgede pärast rahule ja stabiilsusele Lähis-Idas. 

«Pooled arutasid ka Süüria olukorra lahendamise teatud aspekte ja olukorda Liibüas ettevalmistuste kontekstis eelseisvateks kõrgetasemelisteks kontaktideks,» lisas ministeerium.

Venemaa ja Türgi toetavad Süüria ja Liibüa sõdades vastaspooli.

USA tappis reede hommikul Bagdadi rahvusvahelise lennujaama lähedal droonirünnakuga Iraani revolutsioonikaardi välisoperatsioonidega tegeleva eliitüksuse Quds komandöri kindral Qasem Soleimani.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles