Rünnakus Tripoli sõjakoolile hukkus 28 kadetti (1)

Copy
Tripoli sõjakooli esine pärast rünnakut.
Tripoli sõjakooli esine pärast rünnakut. Foto: AFP / Scanpix

Õhurünnakus Liibüa pealinnas Tripolis asuvale sõjakoolile sai laupäeval surma vähemalt 28 inimest, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

«Õhurünnakus Tripoli sõjakoolile hukkus 28 kadetti ja sai viga veel kümneid,» ütles rahvusliku ühtsuse valitsuse (GNA) tervishoiuministeeriumi kõneisik Amin al-Hashemi.

Löögi hetkel olid kadetid kogunenud rivistusele enne kasarmutesse suundumist. 

Sõjakool asub Liibüa pealinna elamupiirkonnas al-Hadba al-Khadras.

Tervishoiuministeerium ärgitas veredoonoreid minema haiglatesse ja verepankadesse, et vigastatuid aidata. 

Tripoli lõunaosas on löödud ägedaid lahinguid alates aprillist, mil riigi mõjukas väepealik Khalifa Haftar alustas pealetungi ühtsusvalitsuse vastu.

Liibüa on kaoses sestsaadik, kui NATO toetatud ülestõusus kukutati ja tapeti kauaaegne diktaator Muammar Gaddafi. Pärast seda on riik lõhestatud ühtsusvalitsuse ja riigi idaosas asuvate võimude vahel. 

Ühtsusvalitsusele lojaalsed väed süüdistasid õhulöögis Haftari jõude ning postitasid Facebooki pilte hukkunutest ja haavatutest. 

Samas ei ole Haftari väed rünnakut veel omaks võtnud. 

Sestsaadik, kui Haftar käivitas pealetungi Tripolile on ÜRO andmeil seal surma saanud 280 tsiviilisikut ja üle 2000 võitleja. Lahingud on kodust lahkuma sundinud umbes 146 000 inimest. 

ÜRO Julgeolekunõukogu uuendas möödunud kuul oma üleskutseid relvarahuks Liibüas ja ärgitas välismaiseid toimijaid järgima riigile kehtestatud relvaembargot, mida ÜRO raporti kohaselt on korduvalt rikkunud Jordaania, Türgi ja Araabia Ühendemiraadid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles