Indoneeslane mõisteti üle saja seksuaalkuriteo eest Suurbritannias eluajaks vangi (2)

Copy
Reynhard Sinaga, kes mõisteti vangi 48 vägistamise eest.
Reynhard Sinaga, kes mõisteti vangi 48 vägistamise eest. Foto: HO/AFP/Scanpix

Manchesteri elanikule, 36-aastasele indoneeslasele Reynhard Sinagale mõisteti eluagne vanglakaristus 159 seksuaalkuriteo eest, teatas BBC.

Prokuröride sõnul on Sinaga Suurbritannia kõige suurema ohvrite arvuga vägistaja, kelle puhul on tõendatud 48 vägistamist, kuid tegelik ohvrite arv võib olla 195.

Sinaga mõisteti süüdi 136 vägistamise, kaheksa vägistamiskatse ning 15 seksuaalse ärakasutamise eest. 

Sinagal oli aastate jooksul väljakujunenud tegutsemisviis: ta varitses oma meesohvreid ööklubide ja baaride ees. Tihti pakkus ta joobes meestele abi, näiteks võimalust telefoni laadida, ning meelitas nad oma korterisse. Seal uimastas ta mehed. Paljud ohvrid ei teadnud, mis nendega öö jooksul juhtus ega osanud kahtlustada, et nad langesid vägistamise ohvriks - sellest kuulsid nad alles siis, kui politsei nendega hiljem ühendust võttis.

Vaid üks kohtus ütlusi andnud mees mäletas, et Sinaga pakutud joogis oli midagi kummalist, kirjutas The Guardian. «See nägi välja kui vesi, kuid selles oli mingit ainet, mis meenutas soola. See ei olnud nii kirgas kui vesi,» sõnas ohver, kes kohtus kurjategijaga 2017. aastal.

Sinaga kuriteod tulid välja 2017. aasta juunis, kui ta meelitas enda juurde 18-aastase mehe, kes ärkas seepeale, et Sinaga teda vägistas ning ta ründas ise kurjategijat. Mees helistas politseisse ning Sinaga, kes oli tõsiselt viga saanud, vajas kiirabi.

Haiglas kummaliselt käitunud Sinaga tekitas politseil kahtlusi ning tema telefoni läbi vaadates avastati sealt videoid, kus Sinaga vägistab uimastatud mehi. Telegraphi teatel oli nendel videotel 195 erinevat meest, keda kõiki ei ole tänini kätte saadud.

Kohtus rääkis mitu ohvrit, et kaalusid vägistamise tõttu enesetappu, paljud aga hoidsid rünnaku alla langemise enda teada. «Mul on sulle sõnum, Sinaga. Ma ei anna sulle võimalust minu elu ära rikkuda. Plaanin täita oma karjäärisoovid ning elada õnnelikku ja täisväärtuslikku elu,» ütles kohtus üks tunnistaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles