NATO juht: Iraan peab edasist vägivalda ja provokatsioone vältima (2)

Copy
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: Francisco Seco/AP

NATO peasekretär Jens Stoltenberg hoiatas esmaspäeval pärast liikmesriikide suursaadikute nõupidamist, et Iraan peab vältima edasist vägivalda ja provokatsioone. 

«Liitlased kutsusid meie tänasel kohtumisel vaoshoitusele ja de-eskalatsioonile. Uus konflikt ei oleks kellegi huvides, mistõttu peab Iraan hoiduma edasisest vägivallast ja provokatsioonidest,» lausus Stoltenberg Brüsselis NATO peakorteris. 

NATO kogunes arutama Iraani-USA vastasseisu ja olukorda Iraagis pärast Iraani revolutsioonikaardi välisoperatsioonidega tegeleva eliitväeosa Quds juhi Qasem Soleimani tapmist Ühendriikide reedeses droonirünnakus.

Stoltenberg ütles, et vähemalt kümme inimelu nõudnud droonirünnak oli USA otsus, kuid ka ülejäänud 28 NATO liikmesriiki on Iraani destabiliseeriva tegevuse pärast juba pikka aega mures olnud. 

Vastuseks ajakirjaniku küsimusele, kas mõni liikmesriik USA õhulööki ka kritiseeris, lausus peasekretär, et liitlased on ühtsed ja Iraani tegevuse pärast mures.

«Me oleme viimasel ajal näinud Iraani poolset eskalatsiooni, sealhulgas Saudi energiataristu ründamine ja Ameerika drooni allatulistamine,» sõnas Stoltenberg. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles