Iraani lennuõnnetuses hukkunu ennustas katastroofi ette (2)

Copy
Abikaasa sõnul tundis eile Teherani lennuõnnetuses hukkunud Sheyda Shadkhoo enne lennuki väljumist, et midagi läheb halvasti.
Abikaasa sõnul tundis eile Teherani lennuõnnetuses hukkunud Sheyda Shadkhoo enne lennuki väljumist, et midagi läheb halvasti. Foto: Kuvatõmmis videost

Kakskümmend minutit enne seda, kui Iraani pealinna Teherani lennuväljalt tõusis õhku Kiievisse suunduma pidanud lennuk, helistas lennuki pardal olnud Sheyda Shadkhoo oma abikaasale. Ta palus mehel endale rahustuseks öelda, et reis läheb kenasti. Paraku kukkus lennuk vaid mõni minut pärast õhkutõusmist alla ja pardal viibinud 176 inimest hukkusid.

Torontos elav naine oli võtnud kolmenädalase puhkuse, et külastada oma Teheranis elavat ema ja õdesid. Eilseks oli tema puhkus läbi saanud ja ta oli teel tagasi Kanadasse oma abikaasa Hassan Shadkhoo juurde, kirjutas CNN. 

Nii astuski naine Teheranist Kiievisse suunduma pidanud lennuki pardale, et istuda Kiievis omakorda ümber Toronto lennule.

«Ma rääkisin temaga 20 minutit enne lennuki õhkutõusmist,» ütles naise abikaasa Shadkhoo, lisades, et naine tundis muret Iraani ja USA vahel pingeliseks muutunud suhete pärast. «Ta tahtis, et kinnitaksin talle, et puhkemas ei ole sõda. Ma ütlesin, et ta ei muretseks. Ütlesin, et midagi ei juhtu,» rääkis mees Kanada ringhäälingule CBC. «Siis ütles naine, et peab telefoni välja lülitama.»

Need olid viimased sõnad, mida Shadkhoo oma naiselt kuulis. Mõni minut hiljem tõusis lennuk õhku, ent kukkus seni kinnitamata põhjustel alla. Kõik pardal olnud 176 inimest hukkusid.

Shadkhoo on veendunud, et tema naine nägi lennuõnnetuse toimumist ette. Enne Iraanist lahkumist postitas naine sotsiaalmeediasse endast pildi ja kirjutas selle all, et tal on hirm Iraanist lahkuda.

«Ta teadis. Vaata vaid tema nägu, vaata, millise luuletuse ta kirjutas,» ütles hukkunud naise abikaasa ja luges ette naise kirjutatud sõnad. «Ma lahkun, aga mis minust maha jääb valmistab mulle muret. Ma tunnen hirmu inimeste pärast, kelle ma maha jätan,» kirjutas naine Instagramis.

Kanada meediaga rääkinud mees oli parasjagu teel Teherani, et olla koos naise sugulastega. «Me olime abielus kümme aastat. Ma elasin tema nimel,» rääkis leinav abikaasa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles