Leedu ühepoolselt oma sõdureid Iraagist ära ei too

BNS
Copy
8. jaanuaril tehtud satelliitpilt Iraagis asuvast Ain al-Asadi baasist, mida olid tabanud Iraani tulistatud ballistilised raketid.
8. jaanuaril tehtud satelliitpilt Iraagis asuvast Ain al-Asadi baasist, mida olid tabanud Iraani tulistatud ballistilised raketid. Foto: HO/AFP

Iraagis viibivate Leedu sõjaväelaste julgeoleku tagamiseks Lähis-Ida pingetõusu olukorras on astutud samme ning Leedu ühepoolselt oma sõdureid Iraagist ära ei too, ütles president Gitanas Nausėda.

«Ühine otsus on tagada sealsete sõdurite, nii leedulaste kui teiste kaitse. Seda on tehtud, sõdureid on hoiatatud, need rünnakud ei puudutanud neid,» ütles president täna usutluses raadiojaamale LRT.

«Sõdurid võivad tunda end nii kindlana, kui sellises piirkonnas võimalik,» lisas ta.

Pingeid Lähis-Idas on kruvinud USA läinudnädalane õhurünnak Iraani kindrali Qasem Soleimani tapmiseks ja kättemaksuks USA sõdureid majutavatele Iraagi baasidele tehtud Iraani raketirünnakud ööl vastu kolmapäeva.

Raketirünnakud tabasid Arbili baasi Iraagi põhja- ja Al Asadi lääneosas. Viimases teenib USA juhitava koalitsiooni väljaõppemissiooni koosseisus ka kuus Leedu sõdurit. Kolm Leedu sõjaväelast viidi juba nädala algul Kuveiti.

Nausėda sõnul ei tee Leedu ühepoolset otsust sõdurid Iraagist välja viia, sest NATO otsused tehakse kollektiivselt.

Sõjaväe ja kaitseministeeriumi teatel lahkusid Leedu sõdurid koos teiste koalitsioonisõduritega baasist ega saanud rünnakus kannatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles