India külaelanikud mürgitasid tiigripere

Copy
Tiigrite tapmise taga võivad olla vihased külaelanikud, kelle kariloomad on sattunud rünnaku alla. Pilt on illustratiivne.
Tiigrite tapmise taga võivad olla vihased külaelanikud, kelle kariloomad on sattunud rünnaku alla. Pilt on illustratiivne. Foto: andy rouse/Caters News Agency/Scanpix

India võimud kahtlustavad, et nelja tiigri tapmise taga on vihased külaelanikud, kelle kariloomad on sattunud tiigrite rünnaku alla.

Nelja tiigri surnukehad leiti Goa osariigi metsasest piirkonnast vaid paar päeva pärast seda, kui seal oli tapetud üks lehm ja üks piison. Neljast mürgitatud loomast kolm olid tiigrikutsikad.

«Kahtlustame mürgitusjuhtumit. Arvame, et mürk pandi piisoni korjuse sisse,» ütles keskkonnaametnik Santosh Kumar uudisteagentuurile AFP.

Juhtunuga seoses vahistati kolm külaelanikku. Paistab, et mürgitajad olid üritanud tapetud metsloomi maha matta.

«Tiigrite surm on traagiline, šokeeriv ja kurvastav,» ütles Goa osariigi peaminister Pramod Sawant. «Me uurime juhtunut ja võtame kurjategijad vastutusele.»

Mullu juulis teatas India valitsus, et väljasuremisohus tiigrite populatsioon on hakanud tasapisi taastuma ja eeldati, et tiigreid on riigis umbes 3000. Tegemist on siiski väikese numbriga, sest 1947. aastal oli Indias hinnanguliselt 40 000 tiigrit.

Mullu suri või tapeti Indias 60 tiigrit. Eelmise aasta juulis peksti surnuks tiiger, kes oli päev varem tapnud ühe inimese ja vigastanud veel kaheksat.

Veel üks tiiger ja tema kaks kutsikat tapeti mullu juunis pärast seda, kui tiiger oli tapnud lehma.

Ekspertide sõnul tuleks valitsusel näha rohkem vaeva ja õpetada inimesi koos tiigritega elama, muu hulgas oma kariloomi ja iseend metsloomade eest kaitsma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles