Austraalia merevägi sai korralduse toimetada tulekahjupiirkonda õllelaadung

Copy
Austraalia mereväe alus HMAS Choules toimetas evakueeritud Hastingsi sadamasse Victoria osariigis.
Austraalia mereväe alus HMAS Choules toimetas evakueeritud Hastingsi sadamasse Victoria osariigis. Foto: Reuters / Scanpix

Austraalia merevägi, mis evakueerib inimesi maastikutulekahjude eest riigi kaguosas, sai täna korralduse oma varud ammendanud kõrtsi õlut juurde toimetada. 

Mallacoota linnast on evakueeritud enam kui tuhat inimest. Mereväe maabumisalus HMAS Choules on teinud mitu reisi, et lõksu jäänud perekondi tulekahjupiirkonnast ära tuua. 

Kaitseministeeriumi pressiesindaja kinnitas uudisteagentuurile AFP, et janus kohalikele toimetatakse ka õllelast. 

«See õlu ei võta HMAS Choulesi pardal enda alla asjatult ruumi ning selle mahutamiseks ei eemaldatud mingeid esmatähtsaid varusid,» ütles pressiisik. 

Õlletootja Carlton and United Breweries teatas reedel, et toimetas alkoholi Cerberuse mereväebaasi, kust see viiakse edasi Mallacoota Hoteli, mille enda varud on otsa saamas. 

Saadetis sisaldab 20 vaati õlut ja neli kaubaalusetäit õlut ja siidrit. 

«Pubi ilma õlleta on halb ka parimatel aegadel,» ütles õllefirma tegevdirektor. 

«Pärast seda, mida Mallacoota elanikud ja tuletõrjujad on pidanud läbi elama, siis vähim, mis me teha saame, on tagada, et nad saaksid õlut nautida,» ütles Peter Filipovic.

«Me ei ole kindlad, kas merevägi on kunagi varem õlut tsiviilelanikele toimetanud, kuid need tulekahjud on erakordne katastroof,» lisas ta. 

Mereväealus HMAS Choules naaseb Mallacootasse õllega täna, teatas Austraalia kaitseministeerium. 

Austraalia kaguosas vältav enneolematu tulekahjukriis on nõudnud alates septembrist vähemalt 26 inimelu ning hävitanud üle 2000 elamu. Austraalia mets ja võsa põleb juba mitmendat kuud. Reedel oodatakse kohati taas kõrget õhutemperatuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles