Galerii ⟩ Soome ja Eesti peaminister kinnitasid kahe riigi lähedasi suhteid (11)

Copy

Soome peaminister Sanna Marin kohtus täna Eesti peaministri Jüri Ratasega. Ühisel pressikonverentsil kinnitati kahe riigi lähedasi suhteid.

Peaminister Jüri Ratas tõdes, et Eesti ja Soome jagavad väga palju ühiseid väärtusi ja koostööprojekte ning neid kõiki tuleb tulevikus jätkata. Ühtlasi tänas Ratas Marinit Soome ELi eesistumise eest eelmise aasta teisel poolel.

Ratase sõnul arutasid nad Mariniga Euroopa Liidu järgmise eelarveperioodiga seonduvat ja seda, kuidas saaksid Soome ja Eesti teha koostööd seatud kliimaeesmärkide saavutamise nimel. 

Peaministrid rääkisid ka Tallinna-Helsingi tunnelist, aga Ratase sõnul on veel vara rääkida sellest, millal tunnel valmib. Selle asemel kinnitasid peaministrid, et jätkata tuleb uuringutega.

Pressikonverentsil küsiti peaministritelt ka kuulduste kohta, et Teherani lennuõnnetuse võis põhjustada Iraani rakett. Nii Marin kui ka Ratas väljendasid oma kaastunnet hukkunute lähedastele ja kutsusid üles õnnetust avatult ja kaasavalt uurima.

Soome peaminister Sanna Marin saabus täna visiidile Tallinnasse, kus ta külastas esmalt Kumu kunstimuuseumis näitust «Eneseloomine. Emantsipeeruv naine Eesti ja Soome kunstis».

Pärast seda kohtus Marin peaminister Jüri Ratasega, kellega arutati riikidevahelisi suhteid ning Läänemere keskkonnaküsimusi, Euroopa turvalisust ja päevakajalisi rahvusvahelisi küsimusi.

Mitu teemat olid kõneaineks ka seepärast, et Eesti on ÜRO julgeolekunõukogu ajutine liige aastatel 2020–2021. Kõne all olid Euroopa Liiduga seotud küsimused nagu kliimaeesmärgid, mitmeaastane finantsraamistik ja liidu laienemine.

Täna õhtupoolikul külastab Marin president Kersti Kaljulaidi.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles